Ha nyár, akkor fagylalt! Sokan már a kissé hűvösebb tavaszi hónapokban is a nyalánksággal a kezükben fedezték fel a város utcáit. Legyen szó kirándulásról, városnézésről, vagy egyszerűen egy laza hétvégi programról, a fagyinak szinte senki sem mond nemet. A cukrászdák teraszain, az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken egyre többen keresik a minőségi fagylaltot, sőt, a mentes változatok iránt is nagy érdeklődés mutatkozik.
Az egyre növekvő áraktól való félelem mellett a mai kor fogyasztóinak korántsem mindegy, hogy milyen minőséget kapnak a pénzükért. A kézműves fagylaltok fénykorukat élik, és ez akkor sincs másként, ha a viszonteladók preferenciáit vesszük górcső alá.
De mégis mi a titka az igazán jó fagylaltnak? Nyilvánvalóan az alapanyagok körültekintő megválasztása kiemelt jelentőséggel bír, ez szoros összefüggésben van az állaggal, ami a látványért is felelős. A gusztusos fagylalt odacsalogatja a pulthoz az édesszájú vendégeket, s innentől fogva eladja magát. Ugyanakkor nem mehetünk el az optimális körülmények közötti tárolás mellett sem. Erre is kitér a weboldalán a Hisztéria Fagylalt nagykereskedés. A megfelelő hűtővitrin nélkülözhetetlen, viszonteladóként akár ezt is beszerezhetik az érdeklődők a nagykernél.
Hallottál már a pozzetti vitrinről? Az olasz hagyományoknak megfelelően ilyenben történik az olasz fagylaltok tárolása. Ez tulajdonképpen egy süllyesztett körtégely, amelyben a fagylalt nem érintkezik a levegővel. A -20 fokra történő lehűtéssel elérhető, hogy az állag megfelelő legyen, így a krémes finomságok kedvelői biztosan megtalálják számításukat az olasz fagylaltok világában.
A minőség nemcsak az alapanyagok megválasztásában rejlik, hanem azok megfelelő társításában is. A klasszikus zöldalma, citrom, kókusz és sztracsatella mindig befutók, de a tiramisu, a somlói galuska, a bécsi krémes és a rákóczi túrós is reneszánszukat élik- ezúttal fagylalt formájában. A cukormentes édességek kedvelői erdei gyümölcs, áfonyás joghurt, csokoládé, vanília ízeket kaphatnak, melyek közül sok tejmentes is. A különlegességek sorát az Őrség zöld aranya gazdagítja, ami fehércsokoládét, tökmagot és málnát egyesít tökéletes ízharmóniában. A kézműves olasz fagylaltok vezető helyet foglalnak el a népszerűségi listán, ez pedig a minőségi alapanyagokon és a megfelelő tároláson egyszerre múlik.